Mathavre-röra med falafel

Mathavre-röra med falafel

Stressiga dagar händer det,om än inte alls ofta, att jag tar till mat som går snabbare än vanligt. Ett sådant exempel är mathavre-röran som jag serverade med falafel. De sistnämnda från frysdisken på Coop. Halvfabrikat, möjligtvis, något som är ovanligt för mig, men ändock ekologiskt.

Mathavre-röran:

  • 4 portioner mathavre (jag tog lite mindre än vad som stod på förpackningen, 3 deciliter mathavre och 3,5 deciliter vatten).
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 förpackning (80 gram, avrunnen vikt) kryddost i olja, från ICA
  • 1 deciliter crème fraiche
  • saft av 1/2 citron
  • 1/2 kruka basilika, finhackade blad
  • 2 teskedar olivolja
  • salt och peppar

Jag kokade mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Rödlöken hackades mycket fint. Just vid detta moment höll jag mycket noggrann koll på hur min assistent hackade, eftersom jag ville ha extra tunna och fina lökbitar.

Kryddosten mosades, blandades med creme fraiche, citronsaft, och finhackade basilikablad. Alla ingredienser vändes ihop till en röra. Mathavren blandades med olivolja, den fin-fin hackade rödlöken och sedan med kryddost-röran. Vips, så blev det en mathavre-röra!

Medan mathavre-röran stod och drog sig i kylen, stektes kikärts-bollarna (falafel är gjort av kikärtor, för er som inte känner till det).

Detta recept blev kvällens middag, så enkel att jag nästan skäms, men också otroligt god!

Förlåt, ni som läser, jag har ju tidigare skrivit att jag lagar all mat från grunden. Det gör jag ju, allt som oftast, men säg det undantag som inte bekräftar regeln.

Lova mig att ni testar!

Hälsar,
Hanna

Lämna ett svar