Min örtvinägrett

Min örtvinägrett

blogg-10

Dessa ingredienser har jag använt och ”svängt ihop” för att salladen ska smaka lite mer. Jag använder den som smaksättare när jag är sugen på att äta enbart kalla grönsaker, kanske sent på kvällen eller så.

Mängden dressing är anpassad efter en ”Hanna-portion” med sallad. Det innebär cirka en näve av isbergssallad, en näve av krispsallad och en liten morot, hyvlad. Ni kan använda vilka grönsaker som helst, ta vad ni gillar. Det jag tog till detta recept var vad jag var sugen på just nu, ikväll. Alla grönsaker är ekologiska.

  • 1 schalottenlök
  • 1 matsked äppelcidervinäger
  • 1/2 deciliter rapsolja, kallpressad
  • 1/4 kruka färsk timjan
  • 1-2 tesked/ar torkad rosmarin
  • salt
  • Svartpeppar, om ni gillar det

 

Min assistent visade var grönsak för sig. Bitarna av salladen först, den hyvlade moroten, i bitar, sedan. Hon rörde ihop ingredienserna till vinägretten, och jag smakade av. Salt hälldes i allra sist, efter att jag hade smakat. Då smakade jag så klart igen, och igen, och igen. Saltet, ni vet.

Hälsar,

Hanna

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar