Kvällssallad med halloumi

Kvällssallad med halloumi

Jag har tidigare skrivit i inlägg om att jag behöver äta något på kvällen. Det blir ju lite tråkigt att äta samma sak kväll efter kväll, så därför försöker jag att hitta på nya recept så fort jag har fantasin.

Just den här salladen gjorde jag för första gången för en vecka sedan. Assistenten fick skära en stor tomat, en liten bit salladslök, ett halvt knippe rädisor och en liten schalottenlök. Jag sa också till henne att riva några blad krispsallad.

Jag gillar färska kryddor och att prova nya smakkombinationer, så därför testade jag att blanda i en halv kruka hackad mynta i min sallad. Mynta har jag faktiskt aldrig smakat förut. Dock älskar jag persilja, så det blev det också en halv kruka av, även den hackad.

För att få en sallad god behövs alltid dressing! Jag sa åt min assistent att blanda:

  • 1 deciliter rapsolja
  • Saften av ½ ekologisk citron
  • Saften av ½ ekologisk lime
  • 1 klyfta riven, ekologisk vitlök
  • 1 knapp tesked salt

När jag gjorde den här salladen, så visste jag inte hur stora bitar av halloumin jag ville ha. Assistenten som jobbade skar därför lite väl små bitar. Fast i övrigt så blev jag faktiskt väldigt nöjd! Det är bara att blanda samman grönsakerna och de färska kryddorna, blanda samman ingredienserna till dressingen och vända ned den senare i grönsaksblandningen.

Halloumin skall stekas först när allt annat är färdigt, då den inte är god att äta kall. Jag använde 250 gram halloumi som stektes i en tesked oregano, en tesked timjan och en halv matsked citronsaft. Detta räckte till två små portioner.

Lämna ett svar