Tårtfyllning på juldagen

Tårtfyllning på juldagen

Lugn, bara lugn. Ett inlägg om julbordet kommer.

Nu vill jag dock berätta om tårtfyllningarna som jag lyckades göra till tårtan på juldagen. Jag som är helt värdelös på att baka. Men smaker kan jag. Vanlig sockerkaka användes till botten, dock ingen som jag hade bakat.

Jag mixade ungefär 300 gram halvtinade jordgubbar (det kan ha varit lite mer) och vispade fem deciliter laktosfri grädde hårt. Sedan blandade jag samman en och en halv deciliter av grädden med jordgubbarna till en jordgubbsgrädde, vilken smaksattes med två matskedar florsocker.

Om ni vill, kan ni likaväl smaksätta jordgubbsmixen innan den blandas med grädden.

Till nästa lager på tårtan blev det vaniljkräm. Jag brukar faktiskt koka egen, på grädde, ägg och ekologiskt vaniljpulver, men på grund av tidsbrist blev det kokbar Marsánsås istället.

Ovanpå tårtan hade jag resten av den vispade grädden samt blandade Non stop och Never stop.

Lämna ett svar