Vegetarisk variant på korvig pastasås

Vegetarisk variant på korvig pastasås

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om en pastasås med färskonsistens som har korv som bas.

Eftersom jag gillar att laga vegetariskt, så var jag ju tvungen att testa en variant på såsen, med samma smaksättning, fast med quorn som bas.

Hur blev det då? Ja. För det första. Att steka Quorn är inte helt enkelt med en assistent som aldrig har gjort det tidigare. Jag tyckte bitarna både blev lite väl stora och lite väl smaklösa (jag tänker dela bitarna till mindre nästa gång jag lagar denna rätt). Så ett tips till er som eventuellt tänker laga: Krydda, krydda! Quorn smakar ingenting i jämförelse med korven i originalreceptet. Testa gärna att marinera bitarna innan om ni har tid. Använd då till exempel mild Ajvar relish, timjan och rosmarin. Glöm absolut inte saltet.

När jag lagade denna rätt bytte jag korven rakt av mot Quorn, så följ länken för att hitta övriga ingredienser. Pasta med Salsiccia

quorn 4

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar