En ny sorts köttgryta, ett halvdant långkok

Bryn kotletterna i smör i stekpanna. Krydda dem med salt och peppar eller grillkrydda.

Skrapa och dela en stor morot i tre delar, klyfta en stor gul lök. Lägg i köttet och grönsakerna i en stekgryta och täck med vatten. Lägg i ett lagerblad och låt allt samman koka i ungefär en timme. När köttet är mört, ta upp det ur grytan och ta vara på skyn.

Häll tillbaka skyn i grytan och blanda i 1 deciliter grädde och en deciliter creme fraiche. För färgens skull, blanda i en matsked soja från Renée Voltarie. Jag blandade också i en matsked tomatpuré och en tärning köttbuljong från Kung Markatta.

Assistenten assisterade mig med att dra söder kotletterna i lagom bitar med två gafflar. Köttbitarna lades åt sidan medan såsen fick puttra ihop.

Jag serverade köttgrytan, som egentligen inte blev någon gryta, med ris, de kokta morotsbitarna och löken som hade legat i grytan samt lite gurka.en ny sorts köttgryta

Smaklig måltid!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar