Min special-korvgryta med ajvar

Det här med att vara småbarnsförälder alltså. Nu har det ju varit jullov och alla fyra barnen, även de stora, har varit hemma. Det innebär också att maten oftast ska stå på bordet NU! Det går att göra vällagad mat som går snabbt, om en har de rätta smakerna och ingredienserna.

Här är mitt recept på korvgryta med ajvar relish:

Strimla en falukorv med hög kötthalt, jag använder Gute Falu, 550 gram. Hacka en medelstor rödlök fint. Bryn korv och lök i rapsolja eller laktosfritt smör, jag använder Zetas rapsolja och Valios laktosfria smör.

Häll sedan i:

  • En burk krossade tomater, jag använder Kung Markattas ekologiska
  • 1 matsked tomatpuré, jag tog ICA:s I love eco denna gång
  • 1 deciliter laktosfri matgrädde från Valio
  • 1,5 deciliter mild ajvar
  • 2 teskedar lantbuljong från Renée Voltaire.

Späd eventuellt med lite mer grädde om såsen blir för tjock. Låt grytan puttra ihop i minst 15 minuter.

Servera med ris och en grönsallad.

Hälsar,

Hanna

korvgryta ajvar

Lämna ett svar