Varma trekanter till lunch eller kvällsmål

Lägg upp två formbröd av valfri sort på en plåt. Jag brukar använda antingen surdegstoast eller vanlig Originalrost. Sedan smular jag ett paket av ICAs kryddost i olja. Som ni märker gillar jag den, annars går det bra med äkta fetaost också.

Varva den smulade osten med rödlök på en av brödskivorna. Löken ska vara tunt skuren. Gillar ni oliver, skiva några och lägg ovanpå. Tycker ni inte om dem, skiva då istället några cocktailtomater. Toppa brödet med lite färsk timjan. Lägg på den andra brödskivan och, om ni använder kryddosten, pensla med oljan son blivit kvar efter osten. Om ni använder fetaost kan ni ta lite raps-eller olivolja.

Ställ mackan i ugnen på 200 grader och varmluft i cirka 10 minuter. Passa så att den inte blir bränd. Vissa bröd kräver upp till 15 minuter i ugn. När mackan är färdig, ta ut ur ugnen och skär upp i två trekanter.

Assistansen är ovärderlig när jag gör en sådan här mini-rätt. Det finns ju inget moment jag klarar självständigt, och på grund av min sittställning och kroppshållning kan jag ju inte nå upp för att titta in i ugnen. Assistentens händer, armar, fingrar och ögon är ovärderliga!

Smaka!

 

Hälsar,

Hanna

20180113_190119492_1516191189504

Lämna ett svar