Baconsås med pasta

Det här är enkelt:

  • Koka 4 deciliter pasta. Skala och finhacka gul lök, riv vitlök och strimla 3 paket bacon. Fräs lök och bacon tills baconet har fått fin stekyta.
  • Blanda i 3 deciliter grädde med valfri procent och smaka av 1/2 tesked salt och 1 kryddmått svartpeppar.

Servera med kokt pasta och grönsallad.

Det viktiga med assistansen när det gäller denna rätt är dels baconet. När har det fått fin stekyta, liksom? Alla assistenter steker faktiskt olika. Det låter skumt, men en måste faktiskt, enligt mig, känna sin assistent väl för att hon ska kunna assistera med att steka bacon. Sedan har vi ju pastan. När är den al dente? Jag, antingen gör en som jag tidigare beskrivit, kastar upp en spaghetti som en tror är färdig på kaklet, och fastnar den så är den färdig. Eller så ber en assistenten att smaka, om en inte kan själv, men då blir det ju ingen garanti för att det blir som en själv vill. Kan en smaka själv, så är det ju det bästa.

 

baconpasta

 

Hälsar,
Hanna

Lämna ett svar