Våffelmackor i all hast

macka senapmorotssallad

Robin hade en vän hemma på besök idag. Jag ville gärna bjuda på något, eftersom klockan var runt lunch-tid. Det blev varma mackor, som gräddades i vårt våffeljärn.

Så här gjorde jag:

  • Bredde åtta skivor Orignalrost med normalsaltat Bregott
  • Lade på ett tunt lager Gotlandssenap ovanpå smöret
  • Över senapen placerades tre skivor smörgåsskinka, svenskt kött i tunna skivor, alltså tre på varje skriva bröd.
  • Smörgåsarna toppades med rejäla skivor ost, vanlig svensk, som används som smörgåspålägg. Till sist kryddade jag med gotländsk italiensk salladskrydda från Krusmyntagården.
  • För att brödet inte skulle bli torrt bredde jag på lite veganskt smör på brödskivan som låg överst. Totalt blev det då fyra mackor.

Till våffelsmörgåsarna serverade jag gurk-och morotsallad med min örtvinägrett.

Utmaningen med assistansen blev  i det här fallet hur länge och hur mycket mackorna skulle gräddas. Trots van assistent satt jag vid våffeljärnet och passade. Vid några tillfällen ville jag också känna med min hand hur mycket locket på våffeljärnet kunde pressas ner. Ett mått jag har är: Ju längre ner det går, desto klarare är mackan. Det beror såklart på att jag brukar grädda fruset formbröd.

Trevlig fredag!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar