En liten sallad med sojabönor

Sallad med sojabönor, supergod både till pastarätter och fisk:

  • 250 gram sojabönor, EKOLOGISKA
  • 1/2 hackad färsk röd chili eller 1,5 tesked fryst (ta bort kärnorna om ni använde färsk chili)
  • 1/2 liten rödlök
  • 2 matskedar soja, Renée Voltaires
  • 0,75 deciliter olivolja
  • Saften av 1/2-1 lime

När jag gjorde den här salladen så var det svårt att veta när sojabönorna var tillräckligt tinade. Jag fick be assistenten att kolla flera gånger. Hon fick klämma och känna som en galning! Jag tinade dem i ljummet vatten, eftersom jag hade lite ont om tid.

Ett litet tips är att ni tinar bönorna i god tid, eftersom de ska stå till sig i dressingen innan servering. Med det menas att chili, rödlök, soja, olivolja och lime skall blandas och sedan lägger en i sojabönorna.

sojabönor.jpg

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar