Bästa lasagnen någonsin

Börja med att göra en omgång av min köttfärssås. Ta dock ingen morot, lägg istället till cirka 1/2 deciliter mild Ajvar Relish.

När köttfärssåsen puttrar, gör en grekisk sallad. Jag använde:

  • 1 halv kruka krispsallad
  •  1/4, tunt skivad rödlök
  • 1 stor tomat, plus 1/2 ask, 125 gram, cocktailtomater
  • 80 gram fetaost, i tärningar
  • Om ni vill kan ni lägga till oliver,  ungefär 15 stycken. Jag hade dock inga hemma när jag gjorde min sallad denna gång.

Koka sedan en gratängsås. Jag gjorde så här:

  • Blandade samman 3 deciliter laktosfri Kvarggrädde från Valio med 1 deciliter laktosfri creme fraiche. Såsbasen kryddades med 3 matskedar ekologisk tomatpuré och 3 teskedar lantbuljong från Renée Voltaire. Till sist smakade jag av med ytterst lite salt.

När köttfärssås, sallad och gratängsås är färdiga, lägger ni ihop lasagnen i en form: Ekologiska lasagneplattor i botten, sedan ett lager köttfärssås och sist gratängsåsen. Jag gjorde två lager och avslutade med sås. På toppen av min lasagne hade jag cirka 125 gram färskriven ekologisk parmesanost.

Gratängen fick stå i ugnen i 20 minuter på 200 grader, sedan tyckte jag att den var färdig. Jag serverade den med salladen.

Assistentens roll, vid tillagningen av denna rätt, blev, förutom allt det vanliga, att stötta mig med avsmakningen. När jag skulle riva parmesan över gratängen var jag mycket noga med att kolla så att det hamnade ost i alla hörn och ända ut i kanterna. Om det saknas ost blir det bränt!

 

kvarggrädde.jpg

 

Lämna ett svar