Ärtig sallad á la thai

salladsärtor

En innehållsrik och något stressig fredag som denna provade jag en ny sallad till kvällsmaten. Den innehåller endast tre ingredienser och passar perfekt tillsammans med sådant som har en smak av Thailand: Till exempel kokosmjölk, currypasta, chili, kyckling och nudlar.

Salladen gör ni på följande vis:

  • Hacka en kruka krispsallad
  • Skrapa och hyvla två små eller en stor morot
  • Skölj och dela en påse, 150 gram, salladsärtor (varje salladsärta ska delas på tre)

Servera salladen naturell, gärna till en maträtt som innehåller någon, eller helst några, av ovanstående nämnda ingredienser och smaker. Styrkan och den delvisa sötman i dessa gör att ingen dressing behövs.

Enkelt, men otroligt gott!

 

Hälsar,

Hanna

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar