Den perfekta salladen för mina broccolibiffar

Sist jag gjorde broccolibiffarna kändes de lite fattiga, då jag bara serverade en kall äppelsås till. Idag när jag stekte biffarna igen, grävde jag även fram ett gammalt recept på en äppel- och morotssallad som jag brukade göra inför grillkvällarna på sommaren när jag var yngre.

Det här behövs till en normalstor salladsskål:

  • 3 medelstora ekologiska morötter, skrapade och rivna
  • Ett stort grönt äpple, även det ekologiskt, med smak åt det syrligare hållet, tärnat, sköljt och med skalet på.
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 1 tesked ekologisk citronsaft
  • 1 dryg deciliter turkisk yoghurt
  • 1/2 deciliter Hellmans real Mayonnaise
  • 1,5 kryddmått salt och 1 kryddmått svartpeppar
  • En nypa ekologiskt råsocker, om ni vill

Blanda rivna morötter, äppeltärningar och finhackad lök i en salladsskål. Droppa över citronsaft. Vänd ner turkisk yoghurt och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Smaka av, blanda i sockret om ni tycker att salladen är för sur eller salt.

Testa!

Hälsar,

Hanna

 

ppelsallad

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar