Våra påskkycklingar

Våra minsta barn har varit på påskparad idag. Den genomförs varje år på skärtorsdagen, i Visby. I år var det minstingens premiär och han var överväldigad. Enligt morfar, som var med, drog han mössan över ögonen och satt helt stilla i vagnen fram till dess att han fick sitt efterlängtade påskägg. Hela grejen med den här påskparaden är, förstår ni, att när en går i mål får en ett påskägg med godis i.

Jag vet inte exakt hur gammal traditionen är, men den måste vara ungefär 40 år i alla fall, för jag har gått paraden så länge jag kan minnas. Jag gör det dock inte längre, på grund av den bristande tillgängligheten i Visby innerstad.

Tycker ni kanske att mina bilder är mindre trevliga idag? Ja, jag vet. Jag försöker bara greja så att jag inte exponerar barnens ansikten i onödan.

Ha en fortsatt mysig skärtorsdag!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar