Arbetskläder som underlättar och ser naturliga ut

Ibland är arbetskläder väldigt viktiga. Säg att jag skulle arbeta som sjuksköterska, då är ju arbetskläder verkligen betydelsefulla, för att inte säga ett måste. Jag har alltid tyckt att de vita kläderna som jag hade på mig under den tiden som jag var anställd på Visby lasarett var lite tråkiga och sterila. Visst, ibland fanns det lila och blå bussaronger, men ändå.

Men nu, ser ni, har jag hittat Kanel Textil vårdkläder. En del av plaggen som jag har tittat på ser ut som vanliga kläder. Dessutom tål de att tvättas i 60 grader, flera gånger! Jag tycker speciellt mycket om en dress i mörk denim. Den är härligt naturlig och ser avslappnad ut, inte alls steril och tråkig.

Vissa personer låter sina assistenter bära arbetskläder. Jag gör sällan det. Varför? Ja, av den anledningen att jag inte vill att utomstående ska se att jag har assistans. Om någon kommer med ett klädesplagg som har ett tryck som säger till exempel ”personlig assistent”, så vet ju folk. Då känner jag automatiskt att fokus flyttas från mig till assistenten.

Ni som känner mig vet att jag starkt tar avstånd ifrån att personlig assistans ofta ses som ett vårdyrke. För mig är det service, och om en har ett yrke där en ger service och samtidigt representerar något eller någon, ett företag, en butik, eller vad det än må vara,  då ska en vara klädd därefter. Propert och diskret med andra ord. Snygga kläder, men ändå stilrena, är min mening. Jag visade faktiskt Kanel Textil vårdkläder för min assistent, och vi känner båda att vi vill prova att använda ett förkläde i bomull därifrån, istället för plastförklädena som vi ibland tar till.

Hälsar,

Hanna

 

 

 

Lämna ett svar