Härlig broccolisallad

Igår skulle jag laga min lax med egengjord hollandaise. Tyvärr skar sig såsen. Det är väldigt lätt hänt, och jag hade så klart inte tillräckligt många ägg för att göra en ny omgång med sås. Det löste sig ändå, bland annat genom en oväntat härlig broccolisallad. Den har ingenting med sås att göra, men den tillförde obeskrivligt god smak till den stekta laxfilén.

Det här behöver ni till 4 vuxenportioner sallad:

  • 150-200 gram färsk, sköljd broccoli, delad i små buketter. Vikten på broccolin varierar lite beroende på hur mycket av stammen ni vill använda. Ett starkt tips är att dela broccolin i riktigt små buketter, jag tycker att det blir godare i och med att den ska vara rå i denna sallad. Ekologisk broccoli är en förutsättning! Jag personligen skulle aldrig chansa när det gäller frukt och grönt.
  • Ett litet äpple, ekologiskt. Jag tärnade äpplet, utan att skala det (äter alltid skalet på ekologiska äpplen).
  • En väldigt liten, eller en halv lite större, röd lök, grovt hackad.

Broccolibuketter, äppeltärningar och lök läggs i en lagom stor skål.

Blanda samman en dressing till salladen:

  • 2,5 matskedar rapsolja
  • Saften av 1/2 pressad citron
  • Cirka 1 matsked italiensk salladskrydda, jag använde gotländsk från Krusmyntagården.

Vispa ihop ingredienserna i en liten skål och häll över broccolisalladen. Vänd runt några varv och låt stå ungefär 30 minuter innan servering.

Smakar förträffligt!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar