Kall sås till stekt lax eller torsk

När såsen till lax med egengjord hollandaise skär sig har jag hittat räddningen i denna underbara sås, som jag har komponerat själv. Jag tog helt enkelt vad jag hade hemma vid tillfället då olyckan var framme.

Till fyra vuxenportioner (räcker än så länge i vår familj):

  • 2 deciliter laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,75 deciliter majonnäs (eftersom jag inte hade fler ägg hemma, så fick det bli Hellmanns och inte hemgjord denna gång)
  • 3 matskedar fryst dill (hade ingen färsk, men det gjorde ingenting negativt för smak eller konsistens)
  • Knappt 1/2 kruka klippt gräslök
  • Saften av 1/4 citron
  • 1/2 tesked salt
  • 1/2 kryddmått vitpeppar

Blanda samman turkisk yoghurt och majonnäs. Rör ner dillen och klipp över gräslöken. Rör ihop alla ingredienser och smaka upp såsen med citronsaft, salt och peppar. Jag serverade såsen till den stekta laxen tillsammans med härlig broccolisallad.

Såsen smakade absolut bättre än jag hade väntat mig, och familjen älskade den!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar