Linas frasiga kalkonschnitzel

Inlägget är reklam för Linas Matkasse och innehåller annonslänkar

Igår var det dags att laga den tredje rätten från min Linas Matkasse. Det blev kalkon, och inte vilken kalkon som helst heller, nej nämligen kalkonschnitzel. Härligt, härligt!

Ett riktigt gott recept- men jag ändrade lite grann. Enligt originalreceptet skulle schnitzlarna serveras med kokt potatis, men jag valde istället att servera med ugnsrostad, eller snarare bakad potatis. Det blev grymt bra!

Sedan var det då såsen. Det skulle vara en citronsås med oregano, den lät jättegod, men… Jag hade ju snott krukan med färsk oregano till tacofisken, då jag gjorde min Tabbouleh med oregano. Så, därför fick det bli torkad oregano i såsen.

Jag gjorde även en del andra ändringar när det gäller just såsen, därför ska den få ett helt eget inlägg, den här texten tillhör Linas Matkasse, och maträtten i sig var ju jättegod! Jag kan i alla fall skriva att gjorde jag lite mer sås än vad som stod i receptet, ni vet ju hur det är vid det här laget, jag MÅSTE HA SÅS! Och det gäller resten av familjen också.

Jag gjorde en sallad av grönsakerna som skulle vara till, istället för att lägga dem i separata skålar, och jag lade till en hyvlad ekologisk morot.

Två saker till innan jag slutar skriva för ikväll: Jag upptäcker mer och mer hur mycket det går att variera kyckling och kalkon. Sedan jag startade bloggen har jag börjat laga mer fågel och fisk än kött, och det upplever jag som positivt.

Till sist; glöm inte att Linas Matkasse tre utmärkta kampanjer för tillfället:

Prova på-pris Linas Barnfamilj – Nu 499 kr (ordinarie pris 870 kr)

Halva priset på Linas Vegetariska matkasse– Nu 399 kr (ordinarie pris 799 kr)

Prova på-pris Linas Flexitariankasse – Nu 499 kr (ordinarie pris 799 kr)

Jag är fortfarande väldigt glad över min inhandlade kasse.

Kolla min ganska tjusiga bild på schnitzel-tallriken nedan!

Hälsar,

Hanna

 

kalkonschnitzel.jpg

Lämna ett svar