Det här med soffor, ni vet…

Under flera års tid har först min man, och sedan jag, velat göra om i vårt vardagsrum. Det har bara inte blivit av, vi har liksom inte kommit till. Annat kom emellan: Barn, ett stugbygge, en trädgård som behöver omsorg och omvårdnad, bland annat.

Men nu är det dags! Jag har kollat på bra innemöbler och kikat på modulsoffor. Dessa var det första vi diskuterade när förnyelse kom på tal. Dessutom vill barnen ha någonstans där det faktiskt är tillåtet att lägga upp benen. Som det är nu får de ju faktiskt inte ha fötterna på soffbordet…

Har efter lite klickande kommit fram till att Rocco Soffgrupp RUBENS GREY skulle passa. Soffbord är det värre med. Det vi har nu kommer från mitt barndomshem, min pappa har renoverat upp det, slipat och målat det i en en gråblå färg. Det passar extremt bra även om vi skulle byta soffa. Dock har jag tittat lite på soffbord också, och även om modellen inte passar vårt vardagsrum, så gillar jag nyansen på det här: Accent soffbord.

Jag gillar grått, oftast åt det lite mörkare hållet, men ibland hittar jag något ljusare som jag fastnar för. Svart är en stor favorit, det med. Vi har, som sagt, ett grått soffbord idag och en grå fåtölj som går åt det svarta hållet, och våra gamla soffor är svarta. Jag tycker att allting sammantaget gör sig bra mot våra gula tapeter. Men det får samtidigt inte bli för många nyanser, enligt min smak. Jag gillar modernt, men ändå gammalt. Och i vissa fall retro. Min inredningsstil följer min personlighet, lite av allt, helt enkelt. Men det måste matcha! Det är viktigt. Och det får inte bli tråkigt!

Men vad är tråkigt då? Det är verkligen upp till var och en att avgöra. Sedan finns det väl en anledning till att jag oftast fastnar för mörka färger och nyanser istället för ljusa. Många barn, många fläckar? Ni som lever i storfamiljer, eller med barn överhuvudtaget, och för den delen djur, ni vet vad jag menar.

 

Lämna ett svar