Min egen bakade potatis

Det är ju väldigt länge sedan som jag skrev om ett recept här i bloggen, sedan dess har faktiskt två marknader passerat. En sak som få vet om mig är att jag numera åker på marknad nästan enbart för att de säljer bakad potatis.

Därför har jag nu hittat min egen variant som alla gillar, jag serverar den oftast vegetarisk, men lägger till strimlad skinka om någon i familjen önskar.

Här kommer recept och ingredienser:

6 stycken bakpotatisar. Dessa ”pickas” med en gaffel och ställs i ugnen på en plåt med bakplåtspapper. Värmen på ugnen ska vara 225 grader.  Jag bakar potatisarna ganska högt upp i ugnen, och låter dem stå inne i cirka en timme.

Under tiden gör jag följande:

Strimlar 1/2 kruka krispsallad

Skivar ett knippe rädisor

Låter tre burkar ekologisk majs rinna av

Skivar och hackar en liten röd lök

Strimlar 150 gram skinka av finare sort, gärna en köpt över disk

Alla grönsaker samt skinkan lägger jag upp i separata skålar till servering

Sedan gör jag en örtagårdssås:

6 deciliter laktosfri gräddfil blandas med 1/2 burk torkade franska örter och 1- 1 1/2 tesked salt. Alla ingredienser ska blandas väl.

Till sist gör jag vitlökssmör:

1 förpackning vegansmör röres ut i en skål. (Det behöver inte röras särskilt mycket, då vegansmör i sig självt är mjukt). Sist river jag i en lagom stor vitlöksklyfta, täcker smöret och ställer det kallt till servering.

När allt är färdigt, tar jag ut potatisarna och kontrollerar deras status. Om jag tycker att de är lagom mjuka, skär jag ett lite snitt i dem och ”viker ut dem”. Det är inte så knepigt som det låter.

 

Lämna ett svar