Morotssallad till stekt fisk, bland annat

Morotssallad till stekt fisk, bland annat

För ca fyra portioner behövs:

3 större morötter, rivna

Dressing, bestående av:

3 matskedar rapsolja

3 matskedar citronsaft på flaska, alternativt 1/2 färsk, pressad citron

1-2 matskedar färsk, hackad persilja

1-2 matskedar färsk, hackad basilika

1/2 gul lök, hackad

1 tesked salt

1 tesked flytande honung

1 kryddmått chiliflakes

Lägg de rivna morötterna i en skål. Blanda rapsolja, citronsaft, persilja, basilika, gul lök, salt, honung och chiliflakes i en annan, mindre skål, till en dressing. Häll sedan dressingen över de rivna morötterna och blanda väl. Låt stå i kylskåpet cirka en halvtimme innan servering.

Gällande assistansen vid tillredningen av detta recept finns inte så mycket att skriva. Men det som jag ändå känner är viktigt att skriva är att det är väldigt noga med måttangivelser för dressingen. Det får inte bli för mycket, men inte heller för lite, utav någon ingrediens.

Trevlig kväll!

Hälsar,

Hanna

Lämna ett svar