Oxfilé med potatis, lök och champinjoner

Oxfilé med potatis, lök och champinjoner

För 2 större portioner (Vårt lilla hjärta äter ungefär tre rågade matskedar puré per portion)

Ca 40 gram oxfilé, skuren i små bitar

1 större, alternativt 2 mindre, mjöliga potatisar, även de skurna i bitar

1/4 röd lök, finhackad

3 stycken cocktailtomater, sköljda och halverade

4 stycken babychampinjoner, skurna i kvartar

1 liten bunt bladpersilja, finhackad

2 kvistar färsk timjan, finhackade

Börja med att fräsa den finhackade löken lätt i ungefär en halv matsked osaltat smör, tillsammans med svampen i en tjockbottnad kastrull. Lägg sedan ner kött, potatis och örtkryddor. Täck alltsammans med vatten, men bara så att det precis täcker. Låt grytan koka i 25 minuter. Lägg sedan ner de halverade tomaterna. Koka sedan i ytterligare 10 minuter, tills dess att köttet i princip faller sönder.

Häll av och spara kokvattnet. Lägg maten, inklusive de inkokta örtkryddorna,i mixerbägare och häll på tre matskedar av kokvattnet, till att börja med. Häll på mer, matskedsvis, tills önskad konsistens uppnås.

Vid tillagningen av denna rätt glömde jag att säga till min assistent att koka maten under lock. Tillredning av en sallad till oss vuxna kom emellan, och därför hann nästan allt kokvattnet försvinna innan jag kom på det. Så, om någon av er som läser har personlig assistent och vill laga denna rätt till er bebis, var noga med att instruera kring vikten av kokning under lock. Om inte annat för att få, och bibehålla, smaken på barnmaten.

Vi får se imorgon om vårt lilla hjärta uppskattar maten. Hon ska få den när vi andra äter bakad potatis. En vuxenvariant av receptet kommer inom kort.

Hälsar Hanna

Lämna ett svar