Pasta med oxfilé och champinjoner

Pasta med oxfilé och champinjoner

En fin fredagsmiddag som jag komponerat till särskilda tillfällen.

För tre till fyra portioner

300 gram oxfilé, skuren i små bitar

2 stycken schalottenlök, finhackade

1 förpackning babychampinjoner, skurna i kvartar

1 vitlöksklyfta, riven

3 deciliter matgrädde, laktosfri

1 deciliter vispgrädde, laktosfri

2 matskedar oxfond

2 teskedar lantbuljong

1/2-1 tesked soja, för färgens skull

1/2 kruka färsk timjan, sköljd och finhackad

Salt och svartpeppar, efter tycke och smak

1/2 förpackning pasta penne, jag använde Barilla

Riven parmesanost, till servering

Skär köttet i små bitar och bryn hastigt i smör, i stekpanna, så att det får färg. Stek gärna i omgångar, så att köttet inte börjar koka i köttsaften. Salta lätt samt strö på grovmalen svartpeppar efter behag. Lägg köttet åt sidan efter hand, då det är färdigbrynt. Bryn sedan de kvartade champinjonerna och den finhackade löken i samma panna som köttet, så att det tar smak. Riv en liten vitlöksklyfta ner i stekpannan, rör om, och stek lite till.

Lägg tillbaka köttet i stekpannan, tillsammans med svampen, löken och vitlöken. Häll på matgrädde, vispgrädde, oxfond, lantbuljong och soja. Ge såsen ett uppkok och tillsätt timjan. Låt stå och puttra på låg värme medan pastan kokar. Jag satte på vattnet precis innan jag tillsatte tillsatte timjan.

Jag serverade såsen med pastan, riven parmesanost och en grönsallad. Den senare bestod av en halv påse blandsallad, tio centimeter skalad, urgröpt och skivad gurka, en stor tomat samt en medelstor, skalad och hyvlad morot. Tillslut tillsatte jag en halv, liten, skivad röd lök.

Hoppas att det smakar!

Hälsar Hanna


Lämna ett svar