Snabb tzatziki

Snabb tzatziki

10 centimeter gurka, skalad och riven

3 deciliter turkisk yoghurt

1-1,5 tesked salt

1 liten, riven vitlöksklyfta

1 matsked olivolja

1 kryddmått svartpeppar

Lägg den grovt rivna gurkan på ett fat. Salta rikligt och krama ur den. Mät upp den turkiska yoghurten i en skål och blanda i den rivna, saltade och urkramade gurkan. Riv vitlöksklyftan fint och blanda med yoghurt och gurka. Häll i matskeden med olivolja och blanda ordentligt. Smaka av med ett kryddmått svartpeppar och eventuellt mer salt. Jag använde ytterligare en halv tesked, så den totala mängden blev en och en halv tesked, drygt.

När tzatzikin var sammanblandad och jag smakade av, så insåg jag att mängden yoghurt och mängden gurka inte stämde med min smak, gällande konsistensen på densamma. Enligt mig ska mängden gurka dubblas, till två decimeter, alternativt att mängden turkisk yoghurt minskas till två deciliter, allt för en fylligare smak och en tjockare konsistens. Men, i och med att jag ska servera den med en sallad som bland annat innehåller tärnad gurka samt vitlöksrostad potatis, så blir en tunnare sås med inte så kraftig smak, ingen katastrof för nu.

Inget skrivet om assistans i detta inlägg. Gott så.

Hälsar Hanna

Lämna ett svar