Vitlöksrostad pressad potatis

Vitlöksrostad pressad potatis

En påse, 900 gram, delikatesspotatis, skalad och kokt

4 matskedar rapsolja

1 liten vitlöksklyfta, riven

Värm ugnen till 200 grader, varmluft

Lägg de kokta potatisarna på en plåt, plåten ska antagligen vara smord med rapsolja eller täckt med ett bakplåtspapper. Låt dem svalna en aning. Under tiden, blanda samman de fyra matskedarna rapsolja med den rivna vitlöksklyftan.

När potatisarna är hanterbara, pensla dem med blandningen av oljan och vitlöken. Pressa potatisarna med en gaffel eller en potatisstöt. Jag valde det senare, men provade med båda. Ställ plåten högt upp i ugnen och ugnsstek i cirka 20 minuter, tills de har fått fin färg.

Ni som önskar kan behålla skalet på potatisarna. Jag skalar dem för att jag inte vill riskera att sätta i halsen.

Jag serverade potatisarna till panerad och friterad fetaost och snabb Tzatziki, men de kan även serveras som tillbehör till kött och kyckling.

Assistansen då? Ja. Jag konstaterade att det här med att pressa kokt potatis genom instruktioner inte är helt lätt. Jag fick titta extra noga för att se så att potatisarna verkligen såg ut så som jag önskade. Konsten att pressa potatis på det sätt som jag gör i detta recept sitter väldigt mycket i händerna på den som fysiskt gör det. Och, nästa gång kommer jag definitivt att använda bakplåtspapper, och inte rapsolja, på plåten, under potatisarna.

Lämna ett svar