Korv stroganoff

Korv stroganoff

Igår bestämde jag mig för att prova ett nytt recept åt vårt lilla hjärta. Hon har inte fått prova falukorv innan dess, så jag tyckte att det var dags.

Så här gjorde jag, för tre portioner:

Skalade och tärnade en stor, fast potatis och en liten morot

Ansade och skar cirka fem centimeter purjolök och delade en 1/4 av en röd spetspaprika

Kokade potatis, morötter, purjolök och paprika i en kastrull med vatten, så att det precis täckte bitarna

Skar cirka 50 gram falukorv i mindre bitar och ”kokade” bitarna i 1/2 matsked osaltat smör, i en annan kastrull

Lade sedan de färdigkokta grönsakerna tillsammans med korven i den kastrull där den hade ”kokat” och hällde på 1/2 deciliter krossade tomater, 1 matsked tomatpuré, 1/2 tesked paprikapulver och 1,5 matsked matgrädde. Sedan fick alltsammans koka ihop. Efter tio minuters tillagningstid lade jag ner tre halverade cocktailtomater i grytan, och efter totalt 15 minuter kunde jag hälla upp lilla hjärtats stroganoff i en mixerbägare och mixa till önskad konsistens.

Gällande assistansen så kände jag att det var svårt att beskriva vilken konsistens stroganoffen skulle ha när den var färdigmixad, i och med att jag inte hade gjort just den maträtten tidigare. Men, som jag har skrivit så många gånger tidigare: Noggrann kommunikation och det faktum att assistenten hela tiden visade mig maten allt eftersom tillagningen fortskred, gjorde att det gick bra.

Och, det bästa av allt: Maträtten i fråga fick mer än godkänt av vårt lilla hjärta!

Lämna ett svar