Fläskfilé med potatis och grönsaker

Fläskfilé med potatis och grönsaker

Till två portioner

cirka 50 gram fläskfilé, skuren i bitar

1 medelstor potatis, skalad och skuren i tärningar

2 små morötter, skalade och skurna i bitar

5 centimeter purjolök, den vita delen, skuren i tunna ringar

1/4 palsternacka, skalad och skuren i bitar

2 kvistar färsk timjan

1 liten bunt färsk persilja

1 lagerblad

Lägg kött, potatis, grönsaker och örtkryddor, skurna i bitar och hackade, i en stor kastrull och häll på vatten, så att det precis täcker. Koka först 30 minuter efter uppkok, sedan ytterligare 10 till 30 minuter, beroende på hur mört köttet känns. Kolla ungefär var tionde minut, efter att det har kokat i en halvtimme. När köttet känns lagom, det ska, som vanligt, vara så att det nästan faller sönder, häll av och spara kokvattnet. Lägg maten i en mixerbägare och tillsätt kokvatten. Börja med två matskedar, tillsätt sedan en i taget, tills dess att önskad konsistens uppnås.

Assistansen. Som vanligt är bitarna på maten det som är viktigt att kommunicera kring. Alla bitar måste vara ungefär lika stora, för att bli färdiga samtidigt. Jag bad assistenten i fråga att visa mig bitarna efter hand och jag godkände storleken på var ingrediens allt eftersom.

Vårt lilla hjärta blev i alla fall nöjd. Hon gillade maten, men att hon slukade den så som hon faktiskt gjorde, berodde nog också på att den hade relativt lös konsistens. Detta trots att jag bara hade i två matskedar av kokvattnet.

Prova gärna!

Hälsar, Hanna

Lämna ett svar