Söker stabila assistenter

Ett halvår är långt kan en tycka. Det hinner hända en hel del. När en som jag har assistans, är ett halvår faktiskt ingenting i tid. För er som inte vet, tar en rekryteringsprocess lång tid. Eller, lång och lång, en får räkna med en månad, enligt mig. Först ska en annons läggas ut, sedan ska intervjuer hållas och till sist ska personer provas. Avtal ska skrivas och både rekryteringsobjektet och jag ska känna av och delvis lära känna varandra. Vid närmare eftertanke, skulle jag säga att denna process tar minst en och ibland till och med två månader. Dessutom finns ju inga garantier för att samarbetet kommer att fungera på längre sikt.

Jag har nu en stabil arbetsgrupp med tre assistenter och två vikarier. Vikarierna har dock andra arbeten, så det är svårt för dem att alltid kunna ställa upp när det krisar. De har ju sina ordinarie arbeten att ta hänsyn till.

I min arbetsgrupp behöver jag fyra fasta assistenter förutom min man, han arbetar i snitt fyra nätter per vecka för att vi i familjen ska få lite egentid.

Som det är nu har jag tre fasta assistenter på cirka 80% vardera, min man har 75%, och så mina vikarier som är timanställda vid behov. Eftersom jag har tre fasta assistenter, som jag skrev ovan, så skulle jag behöva en till som kan komplettera min grupp. Därför tänkte jag i detta inlägg länka till en annons som gäller en tjänst som assistent. Tjänsten är tänkt att vara ungefär 80% och den fasta raden kommer att börja gälla från och med 1 Juni 2018. Den eller de som eventuellt söker är välkomna att prova/hoppa in även dessförinnan, för att både personen/personerna ifråga, jag själv, familjen och till sist, även de befintliga assistenterna, ska känna sig trygga, uppskattade och välkomna när de väl börjar sin tjänst.

Att jag annonserar redan nu har sin förklaring i att det är nu människor börjar söka sommarjobb, och jag tänker att det är lättare att få tag i någon om en är ute i god tid. En  vinner mycket på att kunna få och ge en lång introduktion. Dessutom har jag en assistent som med största sannolikhet kommer att börja studera i augusti 2018, och jag vill inte att assistansen ska haverera på grund av att hon kommer att arbeta mindre. Tanken är nämligen att hon ska vara kvar under sin studietid, men bara på deltid och arbeta främst kvällar, men även en del helger vid behov. Planen är också att hon ska kunna fungera som en sommarvikarie under sina studier. Den assistenten är i dagsläget min medarbetsledare och därför också en stor trygghet.

Det enda jag önskar är att kunna ge min familj, mina assistenter och även mig själv en trygg sommar med massor av roliga upptåg, trädgårdsmiddagar och lite resor. Kort sagt, en fantastisk tid i livet helt enkelt. Vi som familj har varit med om en hel del de senaste två åren, så från och med nu är det återhämtning som gäller, med en trygg stab av människor runt mig.

Kolla in min länk till annonsen på Blocket, och även på LinkedIn.

Söker seriösa assistenter

Intresseanmälan kan lämnas här på bloggen, i en kommentar till detta inlägg eller enligt instruktioner på respektive sidor där annonsen ligger.

Annons finns även på Arbetsförmedlingen, men dit lyckas jag inte att länka,

Hälsar, Hanna

 

Lämna ett svar