Avokadosallad med bacon bland annat

Avokadosallad med bacon bland annat

Eftersom jag äter små portioner, behöver jag äta något extra på kvällen, efter middagstid. Jag brukar då välja olika sallader med tillbehör, då det är nyttigare än bröd eller godis och snacks.

Idag tänkte jag dela en av de ?kvällssallader? som jag brukar äta.

Jag har en speciell sorts tallrik, en från ICA Home, där jag först lägger krispsallad i botten. Det blir likt en bädd. På bädden lägger jag en stor tomat, ekologisk såklart, hackad i trekanter samt en till två tärnad/e avokado.

Som tillbehör knaperstekts en till två paket med ekologiskt svenskt bacon (tyvärr, för min hälsas skull lite väl) som strösslas över tomat- och avokadobitarna. Om en vill så kan också lite hackad rödlök läggas på (jag brukar inte använda det i denna sallad, men min äldsta dotter vill gärna ha).

För smakens skull så gör jag en dressing, innehållandes 0,75 till 1 deciliter rapsolja (ni som gillar olivolja kan använda det), 0,25 till 1/2 deciliter äppelcidervinäger (ni som vill ha sötare smak kan använda svart eller vit balsamvinäger), 1 till 1 1/2 tesked senap (grovkornig gotländsk eller dijon, fast jag föredrar dock det förstnämnda) och 1/2 till 1 tesked salt.

Vinägretten ringlas över salladen.

Vid tillredning av sallader som en hel måltid, är samspelet med assistenten extremt viktigt! Hon som arbetar när jag lagar måste ha den fingertoppskänsla som mina egna fingrar saknar. Hon måste också veta exakt vad varje ingrediens smakar, var för sig och tillsammans, i min mun. Med tanke på hur viktig smaksättningen är för att en sallad ska bli tilltalande för så väl ögat som för smaklökarna, gör jag därför vissa sallader med vissa assistenter. Alltså, jag väljer ?sallad efter assistent?, tyvärr. Att välja efter person är inget jag vanligtvis brukar göra, men just sallad och smaken på den är känsligt för mig.

Oavsett vad ni som läser anser om ”don efter person”, så hoppas jag att ni gillar mitt recept.

Hälsar,
Hanna

Lämna ett svar