Födelsedagstårtfyllning

Till min födelsedag den 2 januari i år ville jag bjuda på en tårta efter middagen. Gott så. Här kommer recept på två olika fyllningar till sockerkaksbottnar. Fyllningarna blir jättegoda att kombinera.

Fyllning 1:

3 mosade ekologiska bananer

3 msk Marsánpulver (det nyttigare alternativet är ekologiskt vaniljpulver, 3 teskedar, eller efter smak)

2 deciliter vispad laktosfri grädde.

Mosa bananerna och blanda ner Marsán. Vänd ner den vispade grädden.

Fyllning 2:

1 deciliter ekologisk kakao

1 deciliter ekologiskt råsocker

2,5 deciliter laktosfri vispgrädde (ej vispad)

Rör samman kakao och socker, vispa inte. Låt röran tjocka i kylskåp tills den har en sådan konsistens att den går att bre ut.

Som topping på min tårta hade jag Alpros Cuisine soya. Sedan skivade jag bananer precis innan servering. Jag hittade också lite Non Stop bland barnens lördagsgodis som jag kastade på. Prova!

När det gäller assistans och tårtfixande kan jag bara skriva en sak; Ni som har ögon, använd dem. För missa och få torra kanter, det vill en ju inte. Det är väldigt lätt att den som assisterar inte ser att någon liten del av tårtan har fyllning, eller att någon sockerkakskant lyser igenom toppingen. Ni som inte ser, eller saknar ögon, be den som assisterar (eller någon annan som finns i närheten), att titta på tårtan, innan garnering och servering.

Lämna ett svar